שילוביות – שילוב מירב בעלי העניין להשגת משימות ביעילות, אפקטיביות ורלונטיות תוך התאמה
מתמדת לסביבה הפנימית והחיצונית. כלים לקידום שילוביות – ניהול מושכל של ממשקים פנימיים וחיצוניים (מידע, התייעצות, תיאום, שותפות, העצמה). שיפור התקשורת הפנימית: בעיקר טיפוח רשתות לא פורמליות מאפשר להתגבר על הקושי למפות סביבה חיצונית ופנימית. יצירת תהליכי הכלה (הנגשה, דיאלוג, העצמה) תאפשר לארגון לנהל טוב יותר את השונות. פעולה מתמדת של הרחבת וגיוון ההון החברתי על ידי: חיבור (Bonding) , גישור (Bridging) וקישור ( Linking ) תאפשר התאמת משאבים – משימות מיטבית.
כתבת כי "שילוב מירב בעלי העניין להשגת משימות ביעילות, אפקטיביות ורלונטיות"
האם לא מתקיימת סתירה – לפחות ברמות המיידיות – בין יעילות ובין שילוביות? לענ"ד התהליך הניהולי ההיררכי מקדש את היעילות על פני השילוביות מתוך ההכרה כי ההחלטה של מנהל בודד פשוטה יותר מהחלטה בחבורה. פעולה שילובית רוחבית אמנם מגבירה את האפקטיביות (אם אפקטיביות היא חתירה לאפקט ממשי במציאות) אבל היא בהכרח סותרת את היעילות הפנימית (ניהול המשימות במינימום משאבים), מאחר ותהליך השילוביות עצמו מצריך משאבים לא מבוטלים.
(וחוץ מזה אציין שאני נהנה מאוד מהאתר).
בהמשך תהליך הלמידה שלי מצאתי את הפסקה הקצרה הזו באינטרנט שמתכתבת עם האמור:
"מה בין יעילות ואפקטיביות? בעוד שהתייעלות היא בעקרון לעשות את אותו דבר יותר טוב, האפקטיביות היא בחינה מערכתית של מודל הפעולה עצמו ופיתוח פתרונות חדשים, המאפשרים קפיצת מדרגה."
מתוך: https://praxisisrael.wordpress.com/2008/12/09/מדוע-יש-צורך-בשילוביות-בתחנת-המשטרה/